Tårn

9 eget tema ( 54 – 365 )

Dette er tårnet fra det gamle Ebberødgård.
Dette er tårnet fra det gamle Ebberødgård.

I 1999 solgte Frederiksborg Amt de gamle bygninger, som nu var blevet rømmet, til projektudviklingsfirmaet Søtoftegård, i 2003 efterfulgt af PKA/Dan- Ejendomme. Formålet var renovering af bygningerne til lejligheder med videresalg eller leje for øje.

Hovedbygningen med vandtårnet blev udlejet til Kriminalforsorgens Uddannelsescenter. Tjenesteboliger blev solgt og de større gamle huse blev efter renoveringen beboet af private familier.

Ebberød er pr. 1.1.2007 en bydel i Rudersdal kommune omfattende institutionen Svaneparken, kriminalforsorgens uddannelsescenter, to børnehaver og ca. 200 lejligheder. Omgivet af skov og fredede arealer har man forsøgt at skabe et attraktivt boligområde, samtidig med at man har bevaret den nødvendige kapacitet for den reducerede institution for psykisk handicappede.

En tanke om “Tårn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.