Sushi hjemmelavet skønt ;-)

 

Sushi
Sushi

 

Sushi smager bare af mere 🙂
At gå ud og spise det er virkelig en dejlig ting, men det er også dyrt og det behøver det ikke at være når man laver det selv.
Der kan bruges mange forskellige ting at putte i ,det behøver ikke lige være rå fisk 🙂
Bruger du rå fisk, så husk den skal have være frosset, og kun lige optøet.

Jeg brugte denne gang :

Ris, specielle sushi ris
Risvin , sukker ,salt

Røget laks , krebsehaler , Surimi i stykker, kogte rejer

Asparges grønne, sukker ærter, purløg, avokado, agurk, limesaft, sesamfrø ,fint revet peberrod,
1 æble , frisk dild, mayonnaise, wasabi, Soya,

1 pakke tang.

Start med at koge risene efter anvisninger på pakken.
Risvin , sukker og salt blandes i en skål , risene blandes godt sammen med dette, og køles lidt af.

Sesamfrøene ristes let på en tør pande.
Asparges og sukkerærter, blancheres .
Agurken skæres i aflange tynde stykker.
Mayonnaisen blandes :
2 spsk. Mayonnaise blandes enten med peberrod eller wasabi og lidt limesaft.
Lav en eller 2 forskellige mayonnaiser.

1 stk. tang klippes i to stykker.

Læg 1 stk. tang på et spækbræt ,den glatte side nedad . 2 spsk. ris lægges på og glattes ud , helt til kanterne.
Sesamfrø drysses på ,og læg nu lidt grønt på . (f.eks . Asparges, agurk, purløg ,eller tynde æbleskiver).
Det lægges på tværs af tang stykket, der kommes lidt mayonnaise på, og til sidst lidt fisk.

Tangen skal nu rulles sammen , start fra den tykke ende . Gør det stille og roligt og
lad det hvile lidt inden du skærer det i skiver.
Der bliver 6 stk. af en rulle.

Hav hele tiden lidt fugtige hænder når du arbejder med det, og skyl hænderne hvis det klistre for meget.

Server med en lille skål Soya og wasabi

2 tanker om "Sushi hjemmelavet skønt ;-)"

  1. Den røk rett ned i oppskriftssamlingen min:)
    Og så skal jeg lage litt til oss og mer til oss alle, når det er på tale 🙂
    Klem og vakker dag 🙂 Vuff til Mille og slit deg ikke helt ut 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.