Torsdag tema # 121

TORSDAG I LIKE  er temaet.

Grønkål har ikke været min livret, i mange år nægtede jeg at spise det 🙂
Nytårsaften hos vores venner fik vi altid stuvet grønlangkål på sønderjysk maner.
Efter i nogle år at have fået særbehandling, (grønærter) i stedet for prøvede jeg alligevel at smage hendes grønkål, og ok det kunne spises 😉
Nu er jeg jo blevet voksen 😉 Lave grønlangkål nægter jeg stadig, men så en opskrift med salat som jeg blev inspireret af. Tænk det smager himmelsk og bliver ikke sidste gang jeg laver det.
Rå grønkål smager dejligt med en god dressing og det er smadder sundt 😉

grønkålsalat

Frisk grønkål
Æbler et par stk. gerne syrlige
Granatæble 1 stk.
Flæskesvær ( kan udelades )

Olie ,oliven eller rapsolie
Citronsaft eller æbleeddike
Honning,
Salt og peber

Grønkålen skylles godt og hakkes fint
Æblerne skæres i små tern, med skrællen på, men uden kernehus 😉

Granatæblet udkernes : skær det over på midten, læg den skårne side ned i håndfladen over en stor skål, bankes nu med en ske i bunden , til alle kerner en faldet ud 😉

Bland dressingen, bland alle ingredienser i salaten, pynt med flæskesvær,
lyder underligt, men smager ret godt 😉

Spises til alle de julede kødretter, frikadeller, medister, flæsk o.s.v.

granatæble

 

Jeg elsker granatæbler, put kernerne i en skål med låg sæt den i køleskabet og de holder sig fint i flere dage. Drys  dem over den varme mad, som drys på  grøden om morgenen eller i salatskålen 😉 God appetit.

1ttlike2Klik på logo og du får flere I LIKE 😉

 

17 tanker om “Torsdag tema # 121”

 1. Vilka tips du ger, tror inte att jag någonsin har ätit vare sig grönkål eller granatäpple, kanske något jag måste ändra på. Ha det gott!

 2. Og rett i oppskriftsmappen 🙂
  Det så morsomt ut med fleskesvor på, men jeg tror jeg dropper den 🙂
  Klem og vakker kveld.
  Voff til lille Mille

 3. Du burde skamme dig, Birgitte, føj!
  Grønkål i lille mængde er OK, granatæblekerner siger mig ikke rigtig noget, MEN flæskesvær, mums, og lige netop denne herlighed nægter jeg smovsemæssigt, da tænderne knækker lystigt, plomberne ryger – alt tér sig i min mund som ved at spise popcorn 🙁
  …men minderne er sgu’ gode nok 😀
  Mange tak for din hilsen på min blog!!

 4. Du burde skamme dig, Birgitte, føj!
  Grønkål i lille mængde er OK, granatæblekerner siger mig ikke rigtig noget, MEN flæskesvær, mums, og lige netop denne herlighed nægter jeg smovsemæssigt, da tænderne knækker lystigt, plomberne ryger – alt tér sig i min mund som ved at spise popcorn 🙁
  …men minderne er sgu’ gode nok 😀

 5. Det låter smaskigt! Jag är inte helt vuxen när det gäller mat än. Rå fisk,inlagd fisk och råbiff det gillar jag inte. Rotmos och havregrynsgröt har jag i alla fall lärt mig gilla, till och med älska, i vuxen ålder!

 6. Tack för ett fint recept. Jag brukar inte heller laga till grönkål, men har blivit bjuden på grönkålssoppa hos en kompis. Granatäpple lär ju vara så nyttigt och det där man kunde utesluta… är det månne bacon? Knaperstekt bacon skulle jag kunna tänka mig på den salladen. 🙂

 7. Det ser väldigt fräscht ut – i din grönkålsskål. Jag har nog inte ätit det på länge frö jag kan inte komma på om jag vet hur det smakar.Alltså är det nog hög tid att prova igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.